WordPress 3.2 Beta 1

/, seo, webhosting, wordpress/WordPress 3.2 Beta 1

WordPress 3.2 Beta 1

WordPress 3.2 Beta 1

WordPress 3.2 Beta 1

WordPress 3.2 Beta 1

Wat is WordPress?
WordPress is vrije weblog-software, die onder de GPL-licentie wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Veel weblogs maken gebruik van WordPress.WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal.

Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar.Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert.

Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld spamfilters (bijvoorbeeld SpamKarma) of kleinschermdetectie (Mobiele telefoon, Nintendo Wii, Nintendo DS etc.).WordPress-gebruikers wordt verzocht onderaan pagina’s te linken naar de website van WordPress.

Naast het zelf draaien van WordPress op een server host WordPress hun systeem ook zelf, op het domein WordPress.com. De gratis versie van WordPress.com is echter beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om zelf gemaakte thema’s of plug-ins te gebruiken.

WordPress 3.2 Beta 1

De eerste beta van WordPress versie 3.2 is uitgebracht. Het is alweer drie maanden geleden dat versie 3.1 is uitgebracht en als alles volgens plan gaat volgt de defintieve versie van WordPress 3.1 tegen eind juni. Hoe eerder alle bugs zijn verholpen hoe sneller deze versie uit zal gaan komen.

In deze beta een aantal verbeteringen waaronder een kleine vernieuwing van de admin. De laatste keer dat de admin op de schop ging was in 2008, het team van WordPress geeft aan dat het nu slechts om een kleine facelift gaat.

Verder de nodige verbeteringen qua prestaties en er is een nieuw standaard thema genaamd Twente Eleven naast het bestaande thema Twenty Ten. Het nieuwe thema is gebaseerd op het populaire Duster thema en bevat onder andere wisselende header images, post format support en meer.

WordPress zal nu ook waarschuwen als het dashboard wordt geopend met een verouderde browser en volgen er suggesties voor nieuwere browsers. Ondersteuning voor Internet Explorer 6 is definitief komen te vervallen.

Downloaden van de beta kan hier en zoals gebruikelijk is het niet aan te raden om deze testversie te gebruiken in een productieomgeving. Hieronder een aantal screenshots.

Door | 2016-11-01T18:07:13+00:00 17 december 2012|Categorieën: hosting nieuws, seo, webhosting, wordpress|