W3C valid met HTML5

/, seo/W3C valid met HTML5

W3C valid met HTML5

Je website W3C valid met HTML5

Heel vaak komt de vraag voorbij of het beter is voor de ranking in Google als je website W3C valid is. Deze vraag is niet te beantwoorden met een ja of nee. W3C staat voor World Wide Web Consortium. Dit is een organisatie die webstandaarden voor het internet ontwerpt. Google houdt zich aan de W3C standaarden. Dit betekent dat Google websites beter kan crawlen als deze W3C valid zijn. Google herkent de HTML elementen beter en ziet goed hoe websites zijn opgebouwd.

De schade bij ‘not W3C valid
Webdevelopers die wel eens te maken hebben gehad met de W3C validator weten dat het een hele klus kan zijn om een website zonder errors door de validator te krijgen. Soms zitten er kleine foutjes in de code zoals Target=”_blank” of & tekens die niet goed worden omgezet. Deze kleine foutjes zijn meestal geen probleem voor de Googlebot. Grotere fouten zoals een </li>, </ul> of </a> tag die niet juist wordt afgesloten, kunnen wel problemen opleveren. De Googlebot raakt dan in de war.

Dit heeft niet direct een grote impact op de ranking in Google. Hoewel je er vrijwel niets van merkt, wil je de website toch zo goed mogelijk doorzoekbaar maken voor Google. De website moet namelijk niet alleen W3C valid zijn voor Google, maar voor het gebruikersgemak van bezoekers. Dat is precies waar die webstandaarden voor bedoeld zijn. Een website die W3C valid is, werkt in veel gevallen foutloos in alle browsers. Lees hier verder…

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:15+00:00 3 december 2012|Categorieën: google seo, seo|Tags: , , |