VMWare en Google samen in cloud

VMWare en Google samen in cloud

VMWare en Google samen in cloud

VMware maakt vandaag bekend nauw te gaan samenwerken met Google op het gebied van cloud computing. De twee bedrijven gaan expertise en technologie van elkaar combineren.

VMware en Google willen op meerdere fronten samenwerken om cloud-applicaties productiever en flexibeler te maken, en gebruikers in staat te stellen makkelijk van de ene cloud naar de andere te bewegen.

De te initiëren projecten stellen Java-ontwikkelaars in staat rijke webapplicaties te bouwen, Google- en VMware-performancetools te gebruiken voor cloud-applicaties en Spring Java-applicaties op de Google App Engine in te zetten. Door de samenwerking hopen de ondernemingen de zakelijke inzet en acceptatie van cloud computing te versnellen.

Daarnaast moeten ontwikkelaars van bedrijfssoftware efficiënter kunnen zijn bij het bouwen, implementeren en beheren van applicaties binnen iedere cloud-omgeving; extern, intern en hybride. Concreet gaat het om een combinatie van VMware’s vCloud Technologies, SpringSource, Google Web Toolkit en Google App Engine.

“Bedrijven zijn actief op zoek naar manieren om cloud computing in te zetten. Ze worden getrokken door de economische voordelen die de cloud biedt, maar zijn in toenemende mate ook geïnteresseerd in de flexibiliteit en innovatie die cloud computing belooft”, zegt Paul Maritz, President en CEO van VMware.

Maritz: “We werken samen met Google om wederzijdse klanten en de Java-gemeenschap gerust te stellen dat keuze en bewegingsvrijheid van het allergrootste belang zijn voor beide bedrijven.”  bron.

Wat is VMWare?
VMware is een Amerikaans softwarebedrijf dat diverse producten uitbrengt die virtualisatie mogelijk maken. Vanaf januari 2004 was EMC volledig eigenaar van VMware. 13 augustus 2007 ging VMWare naar de beurs. De koers steeg in ongeveer een dag van de introductieprijs van 29 dollar per aandeel naar 51 dollar per aandeel, waarmee VMware op dat moment het op vier na grootste softwarebedrijf ter wereld werd.

Ber|Art Visual Design and WordPress Hosting at http://hosting.ber-art.nl on Cloud Computing CAT

Vergelijkbare berichten: