VMWare Google Cloud

/, google seo/VMWare Google Cloud

VMWare Google Cloud

VMWare en Google samen in cloud

VMWare en Google samen in cloud

VMWare en Google samen in cloud

VMware maakt vandaag bekend nauw te gaan samenwerken met Google op het gebied van cloud computing. De twee bedrijven gaan expertise en technologie van elkaar combineren.

VMware en Google willen op meerdere fronten samenwerken om cloud-applicaties productiever en flexibeler te maken, en gebruikers in staat te stellen makkelijk van de ene cloud naar de andere te bewegen.

De te initiëren projecten stellen Java-ontwikkelaars in staat rijke webapplicaties te bouwen, Google- en VMware-performancetools te gebruiken voor cloud-applicaties en Spring Java-applicaties op de Google App Engine in te zetten. Door de samenwerking hopen de ondernemingen de zakelijke inzet en acceptatie van cloud computing te versnellen.

Daarnaast moeten ontwikkelaars van bedrijfssoftware efficiënter kunnen zijn bij het bouwen, implementeren en beheren van applicaties binnen iedere cloud-omgeving; extern, intern en hybride. Concreet gaat het om een combinatie van VMware’s vCloud Technologies, SpringSource, Google Web Toolkit en Google App Engine.

“Bedrijven zijn actief op zoek naar manieren om cloud computing in te zetten. Ze worden getrokken door de economische voordelen die de cloud biedt, maar zijn in toenemende mate ook geïnteresseerd in de flexibiliteit en innovatie die cloud computing belooft”, zegt Paul Maritz, President en CEO van VMware.

Maritz: “We werken samen met Google om wederzijdse klanten en de Java-gemeenschap gerust te stellen dat keuze en bewegingsvrijheid van het allergrootste belang zijn voor beide bedrijven.”  bron.

Wat is VMWare?
VMware is een Amerikaans softwarebedrijf dat diverse producten uitbrengt die virtualisatie mogelijk maken. Vanaf januari 2004 was EMC volledig eigenaar van VMware. 13 augustus 2007 ging VMWare naar de beurs. De koers steeg in ongeveer een dag van de introductieprijs van 29 dollar per aandeel naar 51 dollar per aandeel, waarmee VMware op dat moment het op vier na grootste softwarebedrijf ter wereld werd.

Ber|Art Visual Design and WordPress Hosting at https://hosting.ber-art.nl on Cloud Computing CAT

Door | 2016-11-01T18:07:17+00:00 9 november 2012|Categorieën: cloud computing, google seo|Tags: , |

5 Reacties

 1. Berrie Pelser 25 mei 2010 om 11:02

  Google wil aan de slag met een portable cloud en heeft daarvoor een samenwerkingsverband met VMWare gesloten. Om applicaties ‘draagbaar’ te maken, zijn ontwikkeltools beschikbaar.

  De zoekgigant introduceert de App Engine for Business, waarmee ontwikkelaars op dezelfde manier applicaties kunnen ontwikkelen als Google zelf. De applicaties draaien vervolgens in de Google Apps-omgeving.
  Spring Roo-toolkit

  De toolkit Spring Roo is bedoeld om heel snel programmatuur te maken en die vervolgens om te zetten in Java-applicaties. Daarbij hoort ook een Google Webtoolkit SDK, waarmee de programmatuur eenvoudig gebruik kan maken van databases die ook bij het bedrijf gestald kunnen worden. Ook presenteert het bedrijf een SpeedTracer om performanceproblemen op te lossen.

  De ontwikkelsoftware is afkomstig van VMWare is en maakt het ook mogelijk om de applicaties op een eigen virtuele omgeving te draaien. De tools sluiten aan bij de Eclipse-ontwikkelomgeving.

Reacties zijn gesloten.