Social media linkbuilden

/, social networks/Social media linkbuilden

Social media linkbuilden

Social media is het nieuwe linkbuilden

Social media is het nieuwe linkbuilden

Social media is het nieuwe linkbuilden

Google maakt steeds meer gebruik van social media in de zoekresultaten. Een onderdeel hiervan is de optie Social Search, die een kwartaal geleden in Google Labs is gezet. Hiermee voer je een zoekopdracht uit binnen je eigen netwerk. Dit kan zijn binnen de informatie van vrienden op Twitter, LinkedIn, Facebook of Google Buzz. Maar Google gaat nog verder met Social Search.

Onlangs heeft Matt Cutts nog bevestigd dat Facebook en Twitter nu deel uitmaken van het algoritme. Dus voor de SEO!

Links die vanaf Facebook of Twitter verwijzen naar jouw website tellen dus wel degelijk mee als backlinks. Hierbij gelden ook weer dezelfde regels als bij normale backlinks. De kwaliteit, betrouwbaarheid en autoriteit van een persoon die jouw link tweet is van waarde.

De autoriteit van een persoon wordt ondermeer bepaald door het aantal Followers en het Twitter-verleden. Het aantal Retweets is ook van waarde. Uit de praktijk moet nog blijken wat de echte toegevoegde waarde van deze extra links gaat zijn en wat hiermee, qua uitbreiding van het linkprofiel van je website, kan worden behaald. 

Lees hier verder en bekijk de video…

Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Tevens is er sprake van interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling.

Kaplan en Haenlein bepalen social media zoals “een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uit wisseling van User Generated Content”. Onder de noemer social media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten als Twitter geschaard.

..

Ber|Art Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting en (web) design.

WordPress Hosting en Google SEOTwitter WordPress SEO HostingLinkedIn WordPress SEO HostingFacebook WordPress SEO HostingRSS Feed WordPress SEO Hosting Berrie Pelser, Ber|Art Visual Design:
Ber|Art is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting, WordPress Hosting en (web) design. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen aan het MKB op het gebied van SEO, domein, shared, applicatie en e-commerce hosting als mede managed colocated server hosting. Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Ber|Art Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting en (web) design.

..

Door | 2016-11-01T18:07:04+00:00 24 maart 2013|Categorieën: seo, social networks|

4 Reacties

 1. Berrie 27 januari 2011 om 10:26

  Linkedin gebruiken voor SEO

  Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben een profiel op Linkedin. Linkedin is het op één na grootste zakelijke sociale media netwerk van Nederland na Facebook.

  Zie: https://hosting.ber-art.nl/linkedin-seo/

 2. Linkbuilding en SEO 9 mei 2012 om 16:13

  Toch blijft DE tip uit waarbij er echt gebouwd kan worden met social media links. Het blijft toch een lastig verhaal om iets te vinden waardoor er mensen echt links gaan plaatsen.

 3. Jafar 24 maart 2013 om 17:37

  Om maximaal Google toe te laten dien je wel je Facebook open te zetten, evenals LinkediN, Google kan beperkt bij Twitter data, maar door deze 3 Social te gebruiken geef je Google wel goede footprints die ze kunnen gebruiken in het algoritme.

Reacties zijn gesloten.