Opschoning Google-index

//Opschoning Google-index

Opschoning Google-index

Onrust over opschoning Google-index

Onrust over opschoning Google-index

Onrust over opschoning Google-index

Webmasters in binnen- en buitenland zagen de afgelopen weken het aantal links naar hun sites op Google dalen. Vermoed wordt dat Google geleidelijk de nieuwe zoekarchitectuur Caffeine uitrolt.

Google heeft flink de bezem gehaald door zijn index aan webpagina’s. Sites moeten het in sommige gevallen met veel minder links in Google doen. Ook de ranking is in aantal gevallen radicaal anders. Dat constateren webmasters op onder meer affiliate-forum.nl en webmasterworld.com.

“Al mijn sites die veel pagina’s in Google hadden staan zijn enorm gedaald, waarbij de grootste pagina vertegenwoordiger van 1,2 miljoen naar 32000 pagina’s is gegaan”, schreef ‘svteg’ op 12 april op affiliate-forum.nl. Om een week later te melden dat de bezoekersaantallen er niet door gedaald zijn.

Long tail

Veel gebruikers op Webmasterworld.com zijn naast verdwenen links ook teruglopende bezoekersstatistieken. “Ik word er doodziek van. Tien jaar een domein. Ruim een miljoen unieke bezoekers per maand. Stabiel bereik de afgelopen jaar. Maar sinds 15 maart is 20 procent van mijn traffic verdwenen”, schrijft ‘Mentat’. Vooral het ‘long tail’-bezoek naar oudere webpagina’s zou ingestort zijn.

Posters op Webmasterworld.com vermoeden dat Google bezig is een deel van de indexering over te zetten op Caffeine, een nieuwe zoekarchitectuur die medio 2009 al werd aangekondigd. Zo zouden sites met het trefwoord in de url opeens hoger scoren dan anderen. Andere sites zijn weer onverklaarbaar gedaald in de ranking, klagen webmasters. Lees hier verder…

Ber|Art Visual Design at https://hosting.ber-art.nl on Google SEO CAT

Door | 2016-11-01T18:07:12+00:00 4 januari 2013|Categorieën: google seo|Tags: , |

2 Reacties

  1. Wordpress Themes 30 april 2010 om 21:56

    Amiable dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

Reacties zijn gesloten.