Mozilla Bing ipv Google

//Mozilla Bing ipv Google

Mozilla Bing ipv Google

Mozilla: ‘Gebruik Bing in plaats van Google

De opmerkingen over privacy die topman van Google Eric Schmidt onlangs deed zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Mozilla. Daar adviseert men ineens Bing aan gebruikers. Asa Dotzler, hoofd community development bij Mozilla, is heeft de uitlatingen van Google-ceo Eric Schmidt met verbazing aangehoord. Die zei onlangs in een televisie-interview dat privacy iets is voor mensen die geheimen hebben. “Als je iets hebt gedaan waarvan je niet wil dat iemand het weet, misschien had je het dan sowieso niet moeten doen.”

Google vervangen door Bing: In een blogpost wijst Dotzler gebruikers op een extensie die Google vervangt voor Bing in Firefox. “Ja, Bing heeft een beter privacybeleid dan Google”, schrijft hij erbij. Het is niet bekend of de Mozilla-manager met die uitspraak zijn goedkeuring hecht aan de experimentele Bing-dienst EntityCube, die ongevraagd persoonsprofielen samenstelt op basis van online vindbare informatie.

Zoekdeal met Google: De uitspraak van Asa Dotzler is ook opmerkelijk omdat Mozilla het overgrote deel van zijn inkomsten haalt uit een zoekdeal met Google, waardoor Google de standaard zoekmachine is in Firefox. In 2011 loopt die deal af. Toen Google zijn eigen browser introduceerde is de relatie tussen Google en Microsoft aanzienlijk bekoeld.

Het marktaandeel van Bing is nog niet uitgestegen boven de 10 procent. Misschien zijn de uitspraken van Schmidt precies wat de zoekmachine van Microsoft nodig had.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:14+00:00 10 december 2012|Categorieën: hosting nieuws|Tags: , , |