Long-term Evolution (lte)

/, overige/Long-term Evolution (lte)

Long-term Evolution (lte)

Long-term Evolution (lte) mobiele breedbandtechnologie

De Europese Commissie stelt vanaf 2010 18 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar een verbeterde versie van Long-term Evolution (lte). Dat is een mobiele breedbandtechnologie gebaseerd op umts, die nu nog volop in ontwikkeling is. Met de keuze voor lte laat Europa de concurrerende technologie WiMAX impliciet links liggen.

LTE is een opvolger van de mobiele breedbandtechnologie hsdpa, waar nu snelheden tot 7,2 Mbps mee worden gehaald. Met LTE worden snelheden mogelijk gemaakt tot 100 Mbps, tien maal sneller dan de huidige 3G-netwerken. LTE Advanced zal mobiele breedbandsnelheden mogelijk maken tot 1 Gbps zodat gebruikers mobiel gebruik kunnen maken van geavanceerde online diensten, zoals hd-televisie of video on demand. De 18 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor onderzoek naar lte Advanced, waarbij verschillende bedrijven, instellingen en onderzoekers zijn betrokken. De projecten beginnen wellicht in januari 2010, melden de ambtenaren.

Tussen 2004 en 2007 stak de Europese Commissie al 25 miljoen euro in onderzoek naar optimalisering en standaardisering van lte. Een consortium van 41 Europese bedrijven en universiteiten voerde toen verschillende projecten uit. Dat onderzoek vormde uiteindelijk de basis voor het eerste ontwerp van een netwerkinfrastructuur die op lte was gebaseerd, aldus de commissie.
Hoge verwachtingen

De Europese Commissie heeft hoge verwachtingen van lte. De technologie zal mobiele telefoons veranderen in krachtige computers, aldus eurocommissaris Viviane Reding. Door de beschikbaarheid van supersnel mobiel internet ‘ontstaan gigantische mogelijkheden en enorme groeiperspectieven voor de digitale economie’, schrijft ze. Europees onderzoek was in het verleden ook de drijfveer voor de ontwikkeling van de gsm-standaard die nu wereldwijd wordt gebruikt bij mobiele telefonie.

WiMAX: Grote technologieconcurrent van lte is WiMAX, dat voortborduurt op de Wi-Fi-standaard en niet op de gsm-standaarden. Fabrikanten tuimelen over elkaar heen om hun steun aan de ene of aan de andere technologie uit te spreken. Grofweg is er een tweedeling tussen telefoniebedrijven en computerbedrijven. Telecomoperators en mobieltjesfabrikanten zijn over het algemeen voorstander van lte, terwijl vooral computer- en chipfabrikanten WiMAX omarmen. Lte bouwt voort op de bestaande gsm/umts/hsdpa-standaard en kan grotendeels van die bestaande netwerken gebruikmaken. Voor WiMAX moeten de netwerken grotendeels nog worden aangelegd.

.
.

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

WordPress Hosting en Google SEOBerrie Pelser, Ber|Art Visual Design:
Ber|Art is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting, WordPress Hosting en (web) design. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen aan het MKB op het gebied van SEO, domein, shared, applicatie en e-commerce hosting als mede managed colocated server hosting.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Hosting catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet, Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums WordPress Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

Door | 2016-11-01T18:07:07+00:00 17 februari 2013|Categorieën: internet, overige|Tags: , |

Reacties zijn gesloten.