High Availability Cluster

/, webhosting/High Availability Cluster

High Availability Cluster

highavailebility

Wat is een high-availability hosting cluster?

Wat is een high-availability hosting cluster?

Tegenwoordig wordt er veel met ‘beschikbaarheid’, ‘redundantie’ en ‘zero downtime’ termen gegoocheld. Wie op zoek is naar een hosting platform met optimale uptime garanties en minder singel points of failure moet op een bepaald moment de knoop doorhakken en kiezen voor een high-availability (HA) cluster.

Een high-availability cluster wordt ook wel een failover cluster genoemd. Om een failover hosting cluster succesvol te gebruiken heeft u minstens twee hardware platformen (servers) nodig die uw toepassing huisvesten.

Virtualisatie is een perfecte oplossing om beide platformen redundant en in sync te houden. De failover cluster configuratie zorgt er immers voor dat server B probleemloos de processen overneemt en bijvoorbeeld uw websites ter beschikking stelt als server A een probleem heeft. Er wordt gebruik gemaakt van een “Heartbeat” voor de controle van uw failover cluster.

Om het allemaal af te maken is het aan te raden om de data van een high-availability (HA) cluster op een redundante (dubbel uitgevoerd) SAN (Storage Area Network) of DAS (Direct Attached Storage) te zetten.

De data staat dan niet op het cluster zelf, dat maakt het schakelen naar de failover server een stuk sneller en makkelijker. Ook het switchen naar een Hotspare of Failover DC wordt hiermee makkelijker.

Vanzelfsprekend zorg je er ook voor dat de twee servers op een eigen aparte uplink staat met een eigen switch zodat je ook hier weer een singel point of failure opheft. Voor diegene die nog meer uptime willen als een high-availability (HA) cluster kan leveren kan nog denken aan een derde failover DC server die binnen hetzelfde netwerk maar op een andere locatie (datacentrum) staan.

Zo heb je de singel point of failure van het DC ook weggewerkt. Blijft alleen nog het netwerk over.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:15+00:00 3 december 2012|Categorieën: cloud computing, webhosting|Tags: , , |