Google wordt energiebedrijf

//Google wordt energiebedrijf

Google wordt energiebedrijf

Google wordt energiebedrijf

Google
heeft in de VS een licentie aangevraagd om op grote schaal elektriciteit te kunnen kopen én verkopen. Vooralsnog gaat het om inkoop voor het energieslurpende serverpark. Via een dochteronderneming, Google Energy, heeft de internetreus zich aangemeld bij de Federal Energy Regulatory Commission, ontdekte CNET deze week. Google zegt dat het geen specifiek plannen heeft om een energiehandelaar te worden. Primaire doel is vooralsnog om meer mogelijkheden te hebben om duurzame energie in te kopen voor de eigen datacenters.

CO2-neutraal: “We willen de mogelijkheid hebben om duurzame energie om ons eigen energieverbruik te compenseren”, zegt een woordvoerder van Google tegen CNET. Het is Google’s doelstelling om CO2-neutraal te worden, aldus de zegsman

Google was al een actieve voorstander van duurzame energie. De internetreus investeert in de thermische zonnecentrales eSolar en BrightSolar. Daarnaast werkt het bedrijf aan een goedkopere en efficiënte zonnespiegeltechnologie, heeft zonnepanelen om het dak van het hoofdkantoor en probeert zoveel mogelijk eigen personeel in een hybride auto te krijgen. Ook ontwikkelt Google software om je energieverbruik thuis te meten.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:06+00:00 2 maart 2013|Categorieën: google seo|Tags: , , |