Google wil internet aardrijkskundige kennis bijbrengen

Google wil internet aardrijkskundige kennis bijbrengen

Google wil internet aardrijkskundige kennis bijbrengen
Google heeft een nieuw idee gelanceerd om de afhandeling van het internetverkeer te versnellen. Het wil gebruikmaken van de IP-adressen van websurfers om ervoor te zorgen dat ze altijd de geografisch dichtstbijzijnde bron vinden.

De routering van het verkeer op internet wordt verzorgd door het Domain Name System. Dat is een hiërarchisch adresboek waarin het opzoeken van adressen die niet in hetzelfde domein zitten wordt gedelegeerd aan een ‘hoger’ adresboek. Welke server wordt ingeschakeld wanneer een opgevraagde site op meerdere geografisch gespreide servers wordt gehost, is dan min of meer toeval.

Een zoekopdracht via Google kan daardoor onder omstandigheden bij één van zijn rekencentra in Amerika terechtkomen, in plaats van bij het Nederlandse rekencentrum. Dat leidt tot tragere afhandeling dan nodig is.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat in de keten van DNS-servers het IP-adres van de computer waar het verzoek oorspronkelijk vandaan komt niet wordt meegenomen. Iedere volgende schakel kijkt alleen naar het adres van de vorige. Om dat te verhelpen stelt Google samen met het bedrijf Neustar/UltraDNS voor om bij het doorzoeken van de hiërarchie van adresboeken in het vervolg altijd de eerste 24 bits van het IP-adres van de opvrager mee te nemen.

Daarmee is er op ieder niveau kennis van de geografische locatie van de vrager, terwijl het weglaten van het laatste kwart van het IP-adres diens privacy waarborgt. Het voorstel is ingediend bij de Internet Engineering Task Force; het kan nog wel maanden duren voordat er een beslissing over kan worden genomen.  Lees hier verder…

.
.

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

WordPress Hosting en Google SEOBerrie Pelser,
Ber|Art Visual Design
:
Ber|Art is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting, WordPress Hosting en (web) design. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen aan het MKB op het gebied van SEO, domein, shared, applicatie en e-commerce hosting als mede managed colocated server hosting.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Hosting catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet, Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums WordPress Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

Vergelijkbare berichten: