Google Universal Search

/, seo/Google Universal Search

Google Universal Search

Google Universal Search maakt het makkelijker om te ranken

Google Universal Search maakt het makkelijker om te ranken

Google Universal Search maakt het makkelijker om te ranken

Google maakt steeds meer gebruik van Universal Search. Hierdoor krijgen gebruikers niet het bekende rijtje met 10 resultaten voorgeschoteld maar ook videos, afbeeldingen, nieuws en lokale resultaten. Dit betekend dat je veel meer kansen heb om gevonden te worden.

Videos
Niet alleen de videos van Youtube worden weergeven in de zoekresultaten maar ook videos van andere video community’s. Tevens worden ook video getoond die zelf worden gehost op je website. Video is een erg goede manier om content te delen met de wereld, maak hier dus zeker gebruik van. Ik raad je aan om je video te hosten op Youtube.

Youtube is de 2e grootste zoekmachine van de wereld, dus de kans dat je video op youtube wordt gevonden is ook nog eens erg groot. Ook is het noodzakelijk dat je je videos voor Youtube weer optimaliseer, hier ga in binnenkort meer over vertellen in een aparte post.

Afbeeldingen
Veel mensen optimaliseren hun afbeeldingen niet goed voor Google. Gebruik voor het optimaliseren van je afbeeldingen een goede alt tekst. Ook moet de naam van de afbeelding een goed keyword bevatten. Google waardeer het ook als er om de afbeelding tekst staat die aan de afbeelding is gerelateerd. Een goed voorbeeld van een afbeelding in een tekst die over SEO boek gaat zou er zo uit kunnen zien;

<a href=”http://www.website.nl/images/seo-boek.png” title”SEO boek”><img src=”http://www.website.nl/images/seo-boek.png” alt=”SEO boek” /></a>

Nieuws
Als je een website heb waar veel nieuws items worden geplaatst dan is het zeker de moeite waard om je aan te melden bij Google news. Je heb hiervoor “minimaal 3? redacteurs nodig die aantoonbaar zijn op de website.

Lokale zoekopdrachten
Ben je nog niet aangemeld bij Google  places ( Google bedrijvencentrum ) dan zou ik dat maar eens gaan doen. Bij lokale zoekopdrachten word er in de meeste gevallen een kaartje getoond met de 10 meest relevante bedrijven in de branche. Inmiddels zijn er al weer meer ranking factors van Google places bekend, maar hier ga ik binnenkort meer over vertellen in een aparte post.

Doordat Universal Search steeds vaker wordt toegepast door google in de Nederlandse zoekmachine is de gemiddelde tijd van de bezoekers langer geworden. Dit komt o.a. omdat de gebruik verder kijkt dan bij een normaal rijtje van 10 resultaten. Via eyetracking  is dit verschil duidelijk te zien.  Lees hier verder…

Ber|Art Visual Design and WordPress SEO Hosting at https://hosting.ber-art.nl on SEO CAT

Door | 2016-11-01T18:07:01+00:00 21 april 2013|Categorieën: google seo, seo|Tags: , , |

Reacties zijn gesloten.