Google Street View NL

//Google Street View NL

Google Street View NL

Google brengt Street View naar Nederland

Google brengt Street View naar Nederland

Google brengt Street View naar Nederland

Gebruikers (zoals Ber|Art Hosting) van Google Maps kunnen vanaf donderdag virtueel een kijkje nemen in straten en wijken van Nederlandse plaatsen als Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zaandam en Volendam. Internetconcern Google lanceert donderdag de dienst Street View in Nederland.

Google lanceerde Street View voor het eerst in 2007 in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er ook beelden beschikbaar in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Donderdag wordt behalve Nederland ook Groot-Brittannië aan het lijstje toegevoegd.

De dienst, waarbij de gebruiker die inzoomt op Google Maps 360-graden beelden van een gekozen plek kan krijgen, is niet onomstreden. Critici zien de foto’s als inbreuk op de privacy. Zo worden ook mensen op straat en kentekens van auto’s gefotografeerd.

In de Verenigde Staten won Google een rechtszaak van een echtpaar wiens huis op de foto stond. Op voelspriet.nl is te zien en te lezen dat je mensen nu echt kunt herkennen… is dit wel de bedoeling?

EU bezorgd over Google Street View

Google Street View is mogelijk in strijd met de Europese privacywetgeving, zo blijkt uit een brief die de Artikel 29 Werkgroep naar Google stuurde. Volgens de Europese privacywaakhond bewaart Google de afbeeldingen die het maakt veel te lang. Bloomberg kreeg een brief in handen die 11 februari naar de zoekgigant werd gestuurd. Daarin laat de werkgroep weten dat het “disproportioneel” is om onbewerkte afbeeldingen langer dan een jaar te bewaren.

Google krijgt het advies om de bewaartermijn naar zes maanden te verlagen. Foto’s van mensen en auto’s worden in aangepaste vorm op Google Street View getoond, maar de zoekgigant bewaart zelf het origineel. Verder moet Google snel reageren op verzoeken om persoonlijke gegevens te verwijderen, zegt Alex Tuerk in de brief, hij is de president van de Artikel 29 Werkgroep. Daarnaast moet Google “positieve maatregelen” nemen om het maken van gevoelige afbeeldingen te voorkomen.

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress, Social Networks, Forums

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:22+00:00 28 september 2012|Categorieën: google seo|Tags: , , |

2 Reacties

  1. mark bobies 7 april 2011 om 00:56

    dank

Reacties zijn gesloten.