Google TV Internet

//Google TV Internet

Google TV Internet

Google TV moet internet en televisie combineren

Google TV moet internet en televisie combineren

Google TV moet internet en televisie combineren

In het derde kwartaal van 2010 moeten de eerste apparaten uitgerust met Google TV op de markt verschijnen. Deze apparaten moeten internet en televisie gaan combineren.

Dat heeft internetgigant Google bekendgemaakt op de officiële blog. Het bedrijf zal Google TV samen met Logitech en Sony deze herfst aan gebruikers gaan aanbieden.

De browser Google Chrome in combinatie met Google TV moet ervoor gaan zorgen dat gebruikers websites kunnen raadplegen op hun tv en gemakkelijk kunnen switchen tussen televisie en internet.

Aanleiding
“Op internet kunnen gebruikers heel gemakkelijk interessante content vinden en raadplegen. Het mist alleen de kwaliteit en gebruikerservaring die televisie wel kan bieden”, aldus Salahuddin Choudhary, product manager bij Google TV.

“Televisie is een geweldig en populair medium, het miste alleen nog de toegang tot internet. Gebruikers kunnen met Google TV al hun favoriete zenders bekijken, maar hebben ook toegang tot websites, video’s, foto’s en muziek.”

Gebruik
Het gebruik van televisie zal bij Google TV ook iets veranderen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld door middel van zoekopdrachten door televisiekanalen zappen. In een video laat het bedrijf verder zien hoe gebruikers het platform kunnen raadplegen.

Google heeft bij de presentatie van Google TV ontwikkelaars ook uitgedaagd om speciale applicaties te ontwikkelen voor het nieuwe platform.

Sony en Logitech
Door de samenwerking met Sony en Logitech kan Google TV ook daadwerkelijk in hardware zoals Bravia-televisies en Blu-ray spelers worden aangeboden. De eerste hardware met Google TV zal deze herfst in de verkoop gaan. Consumenten kunnen ook een settopbox aanschaffen en deze aansluiten op hun huidige televisietoestel.

Google TV zal gebruik maken van de software Android die Google ook gebruikt voor de smartphones van het bedrijf.  Lees hier verder…

Ber|Art Visual Design and Hosting at https://hosting.ber-art.nl on Google SEO CAT

Door | 2016-11-01T18:07:22+00:00 2 oktober 2012|Categorieën: google seo|Tags: , , |

5 Reacties

 1. Berrie Pelser 16 juni 2010 om 12:25

  Google TV combineert de huidige TV ervaring met de vrijheid van het web. Als je televisie kijkt ben je in principe gebonden aan het tijdstip waarop een programma uitgezonden wordt. Omdat steeds meer programma’s op internet beschikbaar zijn, denk aan Uitzending Gemist gaan steeds meer mensen de afleveringen van hun favoriete programma’s online bekijken. Nadeel echter volgens Google: Het kleine scherm van een computer is niet altijd vergelijkbaar met de televisie in de huiskamer.

  Dus waarom niet het beste van beide werelden samenvoegen, Google TV bestaande uit hardware en software. Zoals het wordt uitgelegd werkt het heel simpel. Je zoekt als tv-kijker rechtstreeks op je televisie naar hetgeen wat je wilt bekijken zoals programma’s, YouTube video’s of je zoekt naar bijvoorbeeld spelletjes, foto’s of bepaalde applicaties. Resultaten zijn afkomstig van je televisie en van het web. Als basis is hier het Google TV home screen waarmee je snel toegang hebt tot je favoriete programma’s en applicaties.

  Wat dat betreft zijn er genoeg mogelijkheden die nu beschikbaar komen door Google TV. Tijdens de presentatie werd er al even een voorbeeld van een Google TV applicatie getoond, YouTube Leanback, een gepersonaliseerde applicatie voor gebruik op je televisie om even snel opgeslagen video’s te bekijken, suggesties van vrienden, etc.

  Hardware
  Later dit jaar zullen televisies en blu-ray spelers standaard worden uitgerust met Google TV. Hiervoor wordt op dit moment samengewerkt met Sony. Logitech zal komen met een eigen apart kastje. Alles komt later dit jaar beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt standaard geleverd met een toetsenbord en een remote. Om de producten te verkopen is een samenwerking aangegaan met Best Buy.

  Software
  De software van is gebaseerd op het besturingssysteem Android en bevat verder de browser Google Chrome, (hierbij werd nog wel even vermeld dat er specifiek is gekozen voor de snelste browser beschikbaar). Daarnaast is Google Chrome standaard uitgerust met een Flash plugin. Android apps die niet specifiek gebonden zijn aan mobiele hardware kunnen gebruikt worden op je TV. Het is verder mogelijk om je Android telefoon te gebruiken in combinatie met Google TV wat diverse voordelen biedt zoals voice search. Ber|Art

Reacties zijn gesloten.