Google Cloud Computing

/, google seo/Google Cloud Computing

Google Cloud Computing

Microsoft heeft te grote achterstand in cloud computing t.o.v. Google

Microsoft heeft te grote achterstand in cloud computing t.o.v. Google

Microsoft heeft te grote achterstand in cloud computing t.o.v. Google

Microsoft kan de voorsprong die Google heeft op het gebied van cloud computing niet meer goedmaken. Dat beweert topman Dave Girouard van de divisie Google Enterprise. In een interview met Computerworld vertelt Girouard dat hij Microsoft als enige echte concurrent ziet op het gebied van Cloud Computing, maar hij voelt zich niet bedreigd door het bedrijf.

“Cloud computing is een nieuwe markt met nieuwe leiders. Microsoft is een geweldig bedrijf, maar wij zijn al een aantal jaar verder met het ontwikkelen van cloudproducten die betrouwbaar, praktisch en veilig zijn”, aldus Girouard.

Cloud computing
Cloud computing is een systeem waarbij software verdeeld is over verschillende computers op het internet. Het komt er op neer dat gebruikers software kunnen raadplegen zonder het programma daadwerkelijk op hun computer te hebben.

Google heeft binnen dit systeem Google Docs ontwikkeld. Met deze dienst kunnen documenten (bijvoorbeeld een tekstbestand of een presentatie) worden aangemaakt en vervolgens online worden opgeslagen. De dienst concurreert onder andere met Office van Microsoft.

Grootste speler
Microsoft is op het gebied van officeapplicaties verreweg de grootste speler op de markt, Girouard denkt echter niet dat het bedrijf dezelfde overmacht kan realiseren als het aankomt op cloud computing.

“Er zullen zeker mensen zijn die blijven hangen bij Microsoft omdat ze ermee bekend zijn, maar deze mensen zullen steeds verder achterop raken. Microsoft zal namelijk alle eerdere ervaringen met officeapplicaties met zich mee moeten slepen.”  Lees hier verder…

Gaat Microsoft Google verslaan in de machtstrijd om cloud computing?

Deze week lanceerde Microsoft Office Web Apps. De vergelijking met Google’s Apps is snel gemaakt. De vraag is hoe beide bedrijven zich op het vlak van cloud computing tot elkaar gaan verhouden en wat de effecten hiervan zullen zijn voor de consumenten. CNN heeft van beide bedrijven mensen geinterviewd en berichtte er over. – Lees het volledige item

Ber|Art Visual Design en Hosting at https://hosting.ber-art.nl on Cloud Computing CAT

Door | 2016-11-01T18:07:12+00:00 24 december 2012|Categorieën: cloud computing, google seo|Tags: |

Reacties zijn gesloten.