Google bewaren zoekdata

//Google bewaren zoekdata

Google bewaren zoekdata

Google: bewaren zoekdata helpt de mensheid

Google-oprichter Larry Page vindt dat privacywaakhonden niet weten waar ze het over hebben. “Bewaarde zoekgegevens zijn waardevol voor iedereen.” Larry Page, mede-oprichter van de zoekmachine, gooit de knuppel over het opslaan van zoekdata maar weer eens in het hoenderhok. Hij stelt tegenover de Financial Times bang te zijn dat waakhonden besluiten nemen zonder voldoende inzicht. “Het publiek en toezichthouders hebben zich niet genoeg verdiept om te weten wat de kwesties zijn,” aldus Page.

Dat geldt bijvoorbeeld voor het opslaan van zoekdata, waarbij Google al tijden in de clinch ligt met Europese privacyregulators in de zogenaamde Artikel 29 werkgroep. Deze waakhonden willen de gegevensopslag van zoekmachines het liefst tot maximaal zes maanden beperken, maar verliezen daarmee de hogere belangen uit het oog, stelt Larry Page.
Redding bij epidemie

Het lang bewaren van zoekgegevens komt namelijk de mensheid ten goede, omdat Google in deze databerg allerlei waardevolle ontwikkelingen en trends ontdekt, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van de Mexicaanse grieppandemie. “Hoe minder van deze gegevens we bewaren, hoe groter de kans dat we allemaal dood gaan aan een epidemie,” aldus een stellige Page tegen de Britse zakenkrant.

Google heeft het in Europa en vooral de VS steeds moeilijker om zijn boodschap van rechtschapenheid geloofwaardig over het voetlicht te brengen. Met zijn groeiende dominantie groeit ook de scepsis bij overheden en waakhonden over het internetbedrijf. Voorbeelden zijn de uiteindelijk afgeketste zoekdeal met Yahoo, de omstreden schikking met uitgevers over Google Book Search, en de talloze bezwaren tegen Street View.   bron

Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Catergoriën: Cloud Computing, Domeinen, Google nieuws, Google seo, Hosting nieuws, Internet,
Magento, Overige, Security, seo, Webdesign, Webhosting, WordPress

Andere Weblogs: WordPress Host, Webwinkel Host, WPMU, European Cloud Computing

Door | 2016-11-01T18:07:09+00:00 27 januari 2013|Categorieën: google seo|Tags: , , |