Geschiedenis Social Media

//Geschiedenis Social Media

Geschiedenis Social Media

Geschiedenis Social Media

Er wordt vaak gezegd; ‘social media is zo oud als de weg naar Rome.’ Wie zegt dat het eerste initiatief stamt uit 1999 zit er aardig wat jaartjes naast. De eerste vorm van social media ontstond in 1978 en inmiddels kennen we veel verschillende vormen. In het overzicht zijn uiteraard de totstandkoming van Twitter, LinkedIn en Facebook vermeld.

Sociale media (Engels Social media) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Tevens is er sprake van interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling.

Je kunt sociale media definieren als “een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uitwisseling van User Generated Content”. Onder de noemer sociale media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten als Twitter geschaard.

De infographic is ontwikkeld door Morrison en Foerster. Alhoewel er diverse platformen ontbreken geeft het toch een leuk overzicht van de ontwikkelingen. De infographic na lees meer. Via

Geschiedenis Social Media

Geschiedenis Social Media

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Door | 2016-11-01T18:07:35+00:00 27 maart 2012|Categorieën: seo|

Eén reactie

  1. WP Handleiding 1 augustus 2013 om 09:37

    Goed verhaal! Je zou dit bericht nu eigenlijk opnieuw kunnen schrijven en de tijdlijn kunnen doortrekken tot 2013 – 2014.

Reacties zijn gesloten.