Mozilla Firefox 4

//Mozilla Firefox 4

Mozilla Firefox 4

Mozilla wil Firefox 4 eind dit jaar uitbrengen. De browser wordt vooral snel, vriendelijk en krachtig

Mozilla wil Firefox 4 eind dit jaar uitbrengen. De browser wordt vooral snel, vriendelijk en krachtig

Mozilla wil Firefox 4 eind dit jaar uitbrengen. De browser wordt vooral snel, vriendelijk en krachtig.

Mozilla wil Firefox 4 eind dit jaar uitbrengen. De browser wordt vooral snel, vriendelijk en krachtig. Dat kondigt Mike Beltzner, director of Firefox, aan tijdens een webcast over de plannen voor de nieuwe browser.

Browserbouwer Mozilla wil dat Firefox 4 zich aanpast aan acties van gebruikers op het web. Dat doet de browser dan door betere manieren beschikbaar te stellen om online content te maken en te gebruiken.

Ook wil Mozilla de gebruikers van Firefox meer controle geven over de omgang met verschillende websites, zoals het delen van hun persoonlijke informatie.

Tijdens de presentatie liet Beltzner een vroege versie van de vierde generatie Firefox zien. Hij nodigt geïnteresseerden uit om bij te dragen aan dit open source project. Voor versie 4 van Firefox zijn er drie hoofddoelen, die Beltzner opsomt.

Ten eerste moet de browser sneller worden. Ten tweede is het erg belangrijk om de browser krachtiger te maken, dit moet gebeuren met nieuwe open webtechnologieën als HTML5. Maar er wordt zeker verder gekeken dan alleen HTML5. Ten derde moeten gebruikers dus volledige controle krijgen over hun browser, data en surfervaring, meldt ict-blog ReadWriteWeb.

“Het is niet gebruikelijk dat softwareproducenten dergelijke plannen publiekelijk bekend maken voordat het product helemaal af is, maar Mozilla is een beetje anders”, blogt Beltzner. “We werken in het openbaar en delen onze plannen vaak vroeg om feedback te verzamelen en de wereldwijde community enthousiast te maken.” Hij wijst er op dat de plannen aan verandering onderhevig zijn.

Firefox 4 moet in november dit jaar beschikbaar zijn, de eerste bèta staat gepland voor het einde van juni. De bètafase zal verschillende maanden duren, waarbij er om de paar weken een nieuwe bèta wordt uitgebracht. Waarschijnlijk zullen deze bètaversies de add-on Test Pilot standaard geïnstalleerd hebben, zodat testers hun feedback kunnen geven.  Lees hier verder…

Wat is Firefox?
Mozilla Firefox (kortweg Firefox) is een gratis, vrije webbrowser ontwikkeld door de Mozilla Corporation en honderden vrijwilligers. Firefox is gebaseerd op de Gecko-rendermachine uit het Mozilla-project. De naam is de Engelse aanduiding van de rode of kleine panda.

Firefox is vooral populair bij thuisgebruikers. Ook door webontwikkelaars wordt Firefox veel gebruikt omdat het de W3C-standaard beter volgt dan Internet Explorer en omdat er veel verschillende nuttige hulpprogramma’s (extensions) voor Firefox beschikbaar zijn die het testen en het gebruik van internetpagina’s vergemakkelijken.

Verder is Firefox minder vatbaar voor spyware en computervirussen. Dit komt mede door de afwezigheid van ActiveX-ondersteuning en omdat Firefox strikt gescheiden is van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Net als voor andere software worden echter wel beveiligingsupdates verstrekt.

Naast de webbrowser Firefox maakt Mozilla ook een e-mailclient, Mozilla Thunderbird genaamd. Deze berust op dezelfde filosofie als Firefox en is gedeeltelijk op dezelfde programmacode gebaseerd.

Ber|Art Visual Design at https://hosting.ber-art.nl on Overige CAT

Door | 2016-11-01T18:07:13+00:00 24 december 2012|Categorieën: overige|Tags: |

2 Reacties

  1. Berrie Pelser 12 mei 2010 om 12:07

    Ontwikkelaar Mozilla heeft enkele details vrijgegeven over de nieuwe versie van Firefox. Een belangrijk punt is dat de browser supersnel moet gaan worden en een ander punt is het design dat volledig over de kop gaat.

    Het design moet een stuk gebruiksvriendelijker (sneller en simpeler) worden. Hieronder de volledige presentatie van Mozilla over de nieuwe versie evenals enkele mockups van de nieuwe layout.

    Hierin is te zien dat de tabbladen naar boven zijn verplaatst net als in Google Chrome en Safari. In zijn totaliteit neemt het gedeelte met de adresbalk, werkbalken, etc. minder ruimte in dan voorheen.

    Ber|Art at https://hosting.ber-art.nl

Reacties zijn gesloten.