Domeinnamen SIDN

/, hosting nieuws/Domeinnamen SIDN

Domeinnamen SIDN

SIDN registreert recordaantal .nl-domeinen

SIDN registreert recordaantal .nl-domeinen

SIDN registreert recordaantal .nl-domeinen

Op de SIDN site is te lezen:

SIDN, de .nl-registry, heeft in 2010 de grootste groei ooit in het bestaan van het .nl-domein gerealiseerd. Het aantal .nl-domeinnamen groeide met 514.230 tot 4.192.454 ultimo 2010. Dagelijks werden er netto zo’n 1.500 nieuwe domeinnamen geregistreerd.

SIDN zag haar marktaandeel in Nederland groeien tot 72%. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag 2010 dat SIDN vandaag presenteert op www.sidn.nl.

De eerste maanden van 2010 hebben voor SIDN volledig in het teken gestaan van de introductie van DRS5, het volledig vernieuwde domeinregistratiesysteem. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet voor het nog veiliger maken van het .nl-domein.

Zo is de .nl-zone gesigneerd met DNSSEC. DNSSEC is een uitbreiding op het huidige DNS dat ervoor zorgt dat een gebruiker onvervalste DNS-gegevens ontvangt en dus niet wordt omgeleid naar een vervalste website. Ook werd er een audit uitgevoerd op basis waarvan SIDN in januari 2011 ISO27001-gecertificeerd werd.

Roelof Meijer zegt:

Het .nl-domein is in 2010 en in de eerste maanden van 2011 hard gegroeid. Inmiddels staat de teller nu op zo’n 4.3 miljoen domeinnamen. Daarmee staat .nl op de derde plaats van de ruim 250 landendomeinen in de wereld. Dit, samen met het feit dat .nl op 25 april aanstaande 25 jaar wordt, geeft blijk van het succes van .nl en het internet in Nederland.

Een succes waar iedereen aan bijgedragen heeft, niet alleen SIDN en de 1.950 registrars die de domeinnamen en de diensten die gebruik maken van de domeinnamen aanbieden aan de markt, maar vooral ook de domeinnaamhouders en de internetgebruikers.

Zoals u mogelijk al via de berichtgeving op onze website of in de media heeft gehoord, hebben de Initiatiefgroep Registrars en SIDN op 30 maart jongstleden overeenstemming bereikt  over een nieuwe samenwerkingsvorm. Kernpunten van de samenwerking zijn de oprichting  van een Vereniging van Registrars (VvR) en het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst tussen de nieuwe vereniging en SIDN. Hiermee ontstaat na ruim 5 jaar weer een vaste overlegstructuur tussen de registrars en SIDN waarin beide partijen de onderlinge samenwerking optimaal vorm kunnen geven.

..

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

WordPress Hosting en Google SEOTwitter WordPress SEO HostingLinkedIn WordPress SEO HostingFacebook WordPress SEO HostingRSS Feed WordPress SEO Hosting Berrie Pelser, Ber|Art Visual Design:
Ber|Art is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting, WordPress Hosting en (web) design. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen aan het MKB op het gebied van SEO, domein, shared, applicatie en e-commerce hosting als mede managed colocated server hosting. Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

Ber|Art  Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster  die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige  kwaliteit hosting en (web) design.

..

Door | 2016-11-01T18:07:11+00:00 9 januari 2013|Categorieën: domeinen, hosting nieuws|