Domeinnaam Registraties

//Domeinnaam Registraties

Domeinnaam Registraties

WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

WIPO voert nieuwe regel in domeinnaam-registraties

De World Intellectual Property Organisation (WIPO), een organisatie die wereldwijd het beleid uittekent voor alles wat met intellectual property te maken heeft, staat op het punt een nieuwe regel in te voeren aangaande domeinnaam-registraties.

De nieuwe regel houdt in dat registranten die gebruik maken van een computerprogramma dat speciaal ontworpen is om automatisch domeinnamen te registreren, zich schuldig maken aan het ter kwader trouw registreren van deze namen.

Voor alle duidelijkheid, het gaat over programma’s die zonder menselijke input automatisch domeinnamen automatisch gaan registreren met als doel er advertenties op te zetten of deze namen later te verkopen.

Deze nieuwe regel roept onmiddellijk allerlei vragen op. De belangrijkste is hoe WIPO erin zal slagen om aan te tonen dat een registrant gebruik gemaakt heeft van zo’n programma bij het registreren van een bepaalde domeinnaam. De regel roept ook vragen op over wat er onder ter kwader trouw verstaan wordt. Tot nu toe registreerde je een domeinnaam ter kwader trouw als je op het moment van de registratie wist dat je iemands merknaamrecht schond.

Aangezien het hier gaat om computerprogramma’s zonder menselijke input gebeurt er geen controle en kan de persoon die de naam in kwestie registreert dus ook niet weten of er iemands merkenrecht geschonden wordt. Hier zit volgens anderen net het probleem.

Aangezien de persoon die de naam registreert geen controle uitvoert aangaande het merkenrecht, is er sowieso sprake van een registratie ter kwader trouw omdat de persoon in kwestie zich schuldig maakt aan het opzettelijk verzuimen van de controle van het merknaamrecht.

Het volledige artikel en de bijhorende discussie hieromtrent kunt u hier nalezen. Lees hier verder…

Wat is een Domein?
Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

Ber|Art Visual Design and WordPress Hosting at https://hosting.ber-art.nl on Domeinen CAT

Door | 2016-11-01T18:07:08+00:00 11 februari 2013|Categorieën: domeinen|Tags: , |

Reacties zijn gesloten.