Domeinnamen

/Domeinnamen
Domeinnamen 2016-11-01T18:06:43+00:00

Domeinnamen Domein Registratie Domain Name System (DNS) het naamgevingssysteem op internet Wij kunnen (vrijwel) alle domeinnaam extenties registreren. Staat uw gewenste domeinextentie er niet bij, neem dan contact met ons op en wij zullen u informeren over de mogelijkheden en prijzen.

Wij kunnen zowel nieuwe domeinregistraties verzorgen alsmede uw reeds bestaande domein(en) verhuizen. Dit kunt u aangeven in het bestel formulier. Bij het verhuizen van uw .NL domeinnaam wordt direct ook de registratie met een jaar verlengd.

Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

Een domeinnaam kost vanaf: € 8,99 per jaar ! (afhankelijk van de domeinextensie en hoeveelheid afgenomen domeinnamen)

Stuksprijzen domeinnamen: (wij kunnen ALLE extensies voor u registreren, niet alles is hier genoemd!)
(bij afname van grote hoeveelheden dalen de prijzen tot minimaal € 8,99 per domein per jaar) De prijzen voor het verhuizen van uw domeinnaam zijn hetzelfde!

Wat is en Domeinnaam?
Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

Domein
De verschillende delen van een domein (oftewel: domeinnaam) worden van elkaar gescheiden door punten. Een voorbeeld van een domein is ber-art.nl. Om deze naam vast te leggen is een registratie vereist. Meestal is in de domeinnaam de persoon of het bedrijf te herkennen waarover de pagina gaat, soms is in de domeinnaam het thema van de website te herkennen. In principe is alles mogelijk als domeinnaam, zolang de naam bestaat uit een combinatie van twee of meer tekens. De combinatie mag bestaan uit de letters a tot en met z, eventueel aangevuld met cijfers 0 tot en met 9 of een streepje -.

Levels
Een domeinnaam kan in verschillende niveaus worden opgesplitst. Zo bestaat er ‘top level’, ‘second level’, ‘third level’, etc. De verschillende niveaus worden gescheiden door punten in de domeinnaam, en het level is te achterhalen door de verschillende delen van het domein van rechts naar links te lezen. In het voorbeeld www.ber-art.nl is nl het top level, ber-art is het second level en www het third level.

.nl domeinnaam

.nl is het topleveldomein van Nederland. Een klein land in oppervlakte, maar een grote speler in de internationale zakenwereld. Een land dat wereldwijd bekend staat om zijn vooruitstrevendheid, tolerantie, eigenwijsheid en groot zakeninstinct.Het aanvragen van een eigen .nl domein is daarom een essentiële stap als u uw bedrijf een online identiteit wilt geven en mee wilt tellen op de (inter)nationale markt. Maar ook een persoonlijke website met foto’s, een weblog, of een website om uw persoonlijke hobby te promoten, maakt een goede, serieuze indruk met een .nl extensie.

.be domeinnaam
Domeinnamen Domein Registratie Domain Name System (DNS) het naamgevingssysteem op internet .be is het topleveldomein van België. Voor een klein land als België is het een erg populair domein. Voor iedere onderneming die zich (ondermeer) richt op de Belgische markt, is het dan ook een uitstekend idee om een eigen .be domein aan te vragen. .be domeinen kunnen geregistreerd worden vanuit ieder land. Ongeveer één vijfde van de huidige .be domeinen is zodoende in handen van Nederlandse webhosts. De lezersdoelgroep van .be sites is echter toch vooral het Belgische publiek. Een doelgroep die daarom uitstekend te bereiken is met een eigen .be domein.

.eu domeinnaam
.eu is het topleveldomein van de EU (Europese Unie), het economische samenwerkingsorgaan van Europese landen. Met een .eu domein richt u zich als domeinhouder op een doelgroep die 500 miljoen mensen en 27 landen beslaat. Bovendien is de EU een van de grootste economische spelers wereldwijd. De extensie is zonder restrictie te registreren door bedrijven en particulieren die gevestigd zijn in de EU. .eu wordt officieel geclassificeerd als een ccTLD (‘country code Top-Level-Domain’), ook al is de EU strikt genomen geen land.

.com domeinnaam
.com is wereldwijd het meest gebruikte topleveldomein. Het is zo populair dat het voor veel mensen zelfs synoniem is met het internet. Van de 183 miljoen domeinen die er in juni 2009 wereldwijd geregistreerd stonden, waren er maar liefst 80 miljoen .com domeinen. Een .com website maakt zodoende nog steeds de meest professionele indruk. Een eigen .com domein is daarom onmisbaar voor iedere onderneming die zich op de internationale markt richt, of het nu om een commerciële of non-profit organisatie gaat, of zelfs om een hobbysite.

.net domeinnaam
.net is een van de populairste generieke topleveldomeinen. Het is een uitstekend alternatief voor .com, interessant voor wie een domeinnaam wil registreren waarvan de .com-versie al vergeven is, maar ook aantrekkelijk voor wie zijn niet-commerciële site een professioneel tintje wil geven.

.org domeinnaam
.org is het domein voor non-profitorganisaties en ‘open source’ projecten. Het is een domein dat staat voor betrouwbaarheid, voor idealisme, engagement en democratie. Een .org extensie straalt uit dat een website niet vooral voor het belang van de maker gemaakt is, maar voor de bezoeker. Wilt u dus een website beginnen waarmee u sterk vertrouwen en engagement wilt uitstralen, dan is een .org extensie een goede keuze.

.info domeinnaam
.info is een generiek topleveldomein dat voornamelijk gebruikt wordt voor websites die het geven van informatie als voornaamste doel hebben. Aangezien ‘info’ in maar liefst 37 talen hetzelfde betekent, weet met een .info extensie iedereen direct waar uw website voor staat. Een uitstekende extensie dus voor wie online wil informeren.

.de domeinnaam

.de is het topleveldomein van Duitsland, een van de belangrijkste handelspartners van Nederland en dus een interessant land om online actief in te worden. Het is het op twee na meest gebruikte TLD ter wereld, na .com (nr. 1) en .cn (nr. 2). In de ranglijst van ccTLD’s (‘country code top-level domain’) staat het zelfs op de tweede plaats, na .cn.

.biz domeinnaam
Het .biz domein is een generiek domein dat primair gericht is op bedrijven. Het wordt algemeen gezien als alternatief voor het .com domein. Als afkorting voor ‘business’ is het een extensie die een duidelijke, professionele indruk maakt. .biz is met name ook een interessant en veelbelovend domein voor de nieuwe generatie van e-commerce en internet-oplossingen. Een .biz domein is daarmee een uitstekend uithangbord voor iedere ambitieuze online onderneming.

.name domeinnaam
.name, het topleveldomein dat wordt uitgegeven door Global Name Registry, is het eerste en enige domein dat zich specifiek op particulieren richt. De doelgroep zijn particulieren die een website willen vernoemen naar hun eigen dan wel zelf verzonnen naam. Een .name domeinnaam kan worden geregistreerd voor minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Global Name Registry levert ook e-mailadressen gebaseerd op namen, bijvoorbeeld piet@hein.name.