World Wide Web 20 Jaar

//World Wide Web 20 Jaar

World Wide Web 20 Jaar

ber-art-final-logoBer|Art Visual Design bestaat dit jaar 10 jaar!

1998: Ber|Art Visual Design start met voorbereidingen voor een opzetten van een eigen webdesign bedrijf.

1998: Ber|Art levert de eerste website op voor de LWEO. De LWEO is nog steeds klant van Ber|Art. We hosten nu een volledige Typo3 CMS website voor de LWEO. (zie: portfolio)

1999: Nadat er 10 website naar tevredenheid zijn opgeleverd schrijft Ber|Art zich in bij de Kvk op 01 juni 1999 om precies te zijn. (zie: info)

2000: Ber|Art neemt een grafisch designer parttime in dienst en verdiept zich in domeinnamen en webhosting wegens de vele vragen uit de markt.

2001: Nadat we eerst een tijdje een reseller pakket hebben gehad was al vrij snel tijd voor de eerste co-located webserver een Sun Cobalt RaQ4r die we destijds in een van de eerste kasten bij Leaseweb in Telecity weg hebben gehangen. We hebben nu 20 website gehost en ontworpen.
Ook gebeurd er in september in Amerika een grote ramp (911) waardoor alles veranderd.

2002: De hosting activiteiten beginnen langzaam de overhand te nemen tijd om inzicht te krijgen in een eigen gescheiden DNS server. En een nieuwe echte hosting server met Linux die we zelf gingen beheren. Dit was het begin van het Plesk controle paneel en de RaQ4 ging dienst doen als DNS server.

2003: Roerige tijden Ido wordt geboren, de markt wordt slechter, prijzen lager en de concurrentie groter dus er moet worden geïnvesteerd om onderscheid te maken. Ber|Art verkent de markt het gevolg is de start van Stichting Hostmerk Nederland. We gaan proberen een kwaliteit keurmerk in de markt te zetten. Om het kaf van het koren te scheiden. Wegens kantoor ruimte verhuist Ber|Art naar een andere locatie in Dorst. Ook huurt Ber|Art zijn eerste ½ cabinet en er hangen al snel 10 co-located en dedicated servers in de kast. Na een conflict over spook dataverkeer van LSW zijn we verhuisd naar ODON / Bluepalm in SBP

2004: De tijden veranderen niet en dus heb ik helaas het personeel, wat al vrijwel fulltime werkte moeten laten gaan en alle pijlen gericht op de hosting. Ik huur nu al een 1/1 kast die langzaam vol raakt. Ook de hoeveelheid domeinnamen en application hosting begint te lopen. Helaas wegen ziekte kan Ber|Art niet alle tijd in de zaak stoppen en is het een bewogen jaar geweest. Ook mocht ik als Moderater op WHT helpen aan een discussie platform voor de hosting brache.

2005: Alles draait en de kast raakt vol in Shuberg Philis datacentrum. De hosting activiteiten nemen nu 80% van de werkzaamheden in. We beheren alles zelf en plaatsen hardware Firewalls in onze kasten. Ook worden er redundante switches geplaatst met meerdere uplinks.

2006: De tweede DNS server op een andere locatie wordt geplaatst en we verhuizen van SBP naar Grafix datacentrum.

2007: Ber|Art zet het tweede cabinet op in Breda en start de tweede Plesk shared hosting server, ook komt er een derde DNS server op een andere locatie. En een monitoring en back-up server op een derde locatie in Haarlem.

2008: Ber|Art verhuist zijn kast na stroom problemen van Grafix naar We-Dare. Ber|Art richt samen met andere Stichting ISP belang op wat voort komt uit de PetitieSIDN wegens onvrede over de SIDN en de ISP branche in het algemeen. Ook worden onze eerste dedicated Magento en Typo3 servers opgeleverd.

2009: Ber|Art bestaat 10 jaar en al onze (hosting) servers staan in onze eigen beheerde rack kasten in 3 verschillende datacentrums, ConceptsICT, We-Dare/i3D en EvoSwitch. Wij gebruiken enkel en alleen Dell PowerEdge Servers met minimaal Hardware (PERC) RAID-1. Alle servers zijn aangesloten op Hardware Firewalls (SonicWall) en krijgen stroom via een APC PDU. Op al onze servers draait het Linux CentOS 64-bits (RedHat) operating system (OS) samen met het Parallels Plesk Controle Paneel. Van al onze servers worden dagelijks (naar een externe locatie) back-ups gemaakt. Ber|Art host > 2500 domeinnamen en draait 10 eigen dedicated servers.

Veiligheid / Security: Al onze servers zijn veilig (secure) en stabiel, de meeste zijn zelfs PCI compliant (deze worden gescaned door Scanalert). Onze 3 DNS systemen (Domain Name Server) staan verspreid over de 3 eerder genoemde datacentrums. Wij voldoen aan de Hostmerk gedragscode en keuringseisen en wij leveren een uptime garantie van 99,9% met een financiële compensatie regeling. (referenties)

Een nieuwe (3e) kast en 3e shared Plesk hosting server, VPS studie, Plesk 9 en ISP Belang staan op het programma. Ik hoop dat Ber|Art nog lang op deze manier door kan blijven gaan, ik ben blij te zien dat ik nog steeds een groot aantal klanten uit 1999 nog steeds tevreden kan houden door zeer goede service te verlenen met een zo’n hoog mogelijke uptime.

IEDEREEN DIE EEN BIJDRAGE HEEFT GELEVERD AAN HET SUC6 VAN BER|ART VISUAL DESIGN BEDANKT!

WWW: Het web bestaat twintig jaar. In die relatief korte tijd is er heel veel veranderd. Weetjes over het World Wide Web. Het is vrijdag 13 maart precies twintig jaar geleden dat het web is ontstaan. Wetenschapper Tim Berners-Lee schrijft in maart 1989 zijn voorstel voor een uitgebreid informatiebeheersysteem. Dat bestaat uit onderling verbonden documenten (hypertext) in een web van knooppunten (nodes).

Iedereen kent het web tegenwoordig en veel gewone mensen verwarren het zelfs met het hele internet. Of denken dat ICQ, MSN of Compuserve deel van het web zijn. De Webwereld-lezer weet wel beter. Hier vijf weetjes over het web die niet iedereen kent.

Next Cube: Het web is letterlijk begonnen op een Next Cube. Wetenschapper en webschepper Tim Berners-Lee schrijft in 1990 zelf een webserver, die hij vervolgens draait op zijn werkstation bij onderzoekscentrum CERN in Genève. De Next Cube is een op Unix gebaseerd werkstation van het bedrijf dat Apple-grondlegger Steve Jobs had opgezet nadat hij in 1985 door de Apple-directie aan de kant was gezet.

Finse browser: De eerste grafische webbrowser is Mosaic. Uit dat universiteitsproject is later Netscape voortgekomen. Een groep Finse ontwikkelaars heeft echter een jaar vóór het verschijnen van Mosaic al een eigen grafische browser gemaakt: Erwise.

De vier techneuten (drie mannen en één vrouw) zijn in 1991 studenten aan de technische universiteit van Helsinki (HUT) en maken een programma om met muisklikken over het nog kleine netwerk van het world wide web te navigeren. Deze www-browser voor het X Window System is begin 1992 af. Daarna zijn er nog wel andere vroege browsers verschenen, maar Erwise is eerder. Wegens gebrek aan commerciële mogelijkheden heeft de Finse browser niet de wereld veroverd. Dat lijkt nu ongelofelijk, maar niemand in die tijd wist dat het web zó belangrijk zal worden.
Netscape

De eerste browser voor de gemiddelde pc-gebruiker is volgens velen de Netscape Navigator. De allereerste proefversie verschijnt in oktober 1994, waarna de wereldverovering van start gaat. Tot de neergang, zo rond 1998. Enerzijds door concurrentie van Microsofts Internet Explorer en de koppeling van die browser aan het marktdominante Windows. Anderzijds door zwalkend beleid bij het bedrijf Netscape en het opzwellen (bloat) van de Navigator/Communicator-software. Na versie zoveel is het aanvankelijk inferieure IE bijgetrokken en begint Netscape het af te leggen.

Uiteindelijk is de browserpionier toch enigszins teruggekomen. Niet het bedrijf zelf wat immers is verdwenen in America Online, maar de software. De door Netscape ooit vrijgegeven broncode heeft na veel omwegen geleid tot Mozilla, de basis voor Firefox.

Browsers zijn dan ook al jaren onmisbaar voor client-computers. Sommige rowsermakers wilden op alle OS-plaformen kunnen draaien. Zelfs Windows-producent Microsoft heeft zijn browser IE niet alleen jarenlang uitgebracht voor het Mac OS (versie 9 en de op BSD gebaseerde opvolger OS X), maar ook voor bijvoorbeeld Unix-variant Solaris van Sun Microsystems. Derde partijen hebben weer oerbrowser Mosaic uitgebracht voor een serverplatform als OpenVMS.   lees hier verder…

Ber|Art WordPress SEO Domeinnaam Magento Typo3 Google Cloud Hosting at https://hosting.ber-art.nl

Andere Catergoriën: cloud computing, domeinen, google nieuws, google seo, hosting nieuws, internet,
magento, overige, security, seo, webdesign, webhosting, wordpress

Door | 2016-11-01T18:07:57+00:00 15 september 2011|Categorieën: hosting nieuws|Tags: , , |

Reacties zijn gesloten.