Adobe Creative Suite 5

//Adobe Creative Suite 5

Adobe Creative Suite 5

Softwarecollectie Adobe Creative Suite 5 CS5

Softwarecollectie Adobe Creative Suite 5 CS5

Adobe Creative Suite 5

Op 12 april 2010 presenteerde Adobe wereldwijd haar nieuwste softwarecollectie: Creative Suite 5, kortweg CS5. Dat deed het softwarebedrijf middels een website. Daarnaast werden er overal ter wereld live events gehouden.

Zo ook in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, georganiseerd door de inmiddels al 3500 leden tellende Adobe User Group Nederland. Uiteraard was Ber|Art van de partij! En met 300 man in de grote zaal was de opkomst succesvol te noemen.

Voordat ik de belangrijkste nieuwe features belicht: ik kan het elke creatief die met Adobe software werkt aanraden om gratis lid te worden van de Adobe User Group. De bijeenkomsten bestaan altijd uit interessante showcases en presentaties van bureaus en professionals uit de hele wereld.

De nadruk ligt dus niet alleen maar op Adobe software, maar ook wat mensen er mee maken. De borrels naderhand zijn bovendien geweldige gelegenheden om te netwerken. De sprekers namens Adobe waren die dag Klaasjan Tukker en Ton Frederiks. Zij gaven een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes omtrent CS5.

Crossmediaal publiceren

CS5 is in twee woorden kort samen te vatten: crossmediaal publiceren. Het traditionele uitgeven is met de komst van smartphones, blogs, eBooks enzovoorts een uitstervend fenomeen. Publicaties zijn niet langer statisch: ze kunnen interactief zijn, ondersteund door video en geluid. Met CS5 speelt Adobe in op die trend.

Een concreet voorbeeld: een dtp-er kan nu met InDesign interactieve flash-documenten maken zonder ook maar een regel code te hoeven kloppen. Tegelijkertijd biedt Flash Professional de mogelijkheid om op een InDesign-achtige manier met tekst en beeld om te gaan.

De belangrijkste nieuwste features en produkten

Het zou onzinnig zijn om diep op de features in te gaan. Daarvoor verwijs ik je liever naar Adobe’s websites waarop deze features uitgebreid toegelicht worden. Dit zijn in ieder geval de belangrijkste nieuwe features en produkten, in vogelvlucht.

Flash Catalyst

Flash Catalyst is een tool waarmee designers interfaces kunnen maken, zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven. Je kunt de applicatie eigenlijk zien als een verlengde van Fireworks, Photoshop en Illustrator. Een designer kan zonder tussenkomst van een programmeur gemakkelijk zijn of haar design uitwerken tot een werkende applicatie. Die kan fungeren als werkend prototype voor de klant, developers of als volwaardig product, bijvoorbeeld een nieuwsbrief of portfolio.

Bekijk de preview door Kevin Lynch

Adobe Illustrator

Illustrator CS5 is flink uitgebreid met een paar indrukwekkende features. Dit zijn de meest opzienbarende:

  • Werken in perspectief. Hiermee is Illustrator geenszins een krachtig 3d programma geworden, toch zal deze feature bij bijvoorbeeld het maken van mockups van verpakkingen zeer welkom zijn.
  • Realistische “Bristle brushes” en “Beautiful Strokes”. De nieuwe kwasten stellen je in staat zeer realistische penseelstreken te maken, op een manier die we kennen van Photoshop.

Wat is Adobe?
Adobe Systems Incorporated is een Amerikaans softwareproducent die zich met name richt op het ontwikkelen van grafische software. Adobe is opgericht in 1982, en is nu een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met een jaaromzet van meer dan US$ 2,9 miljard. Adobe is bekend geworden met het beeldbewerkingsprogramma Photoshop en met het PDF-bestandsformaat. De naam Adobe komt van de ‘Adobe Creek’, een kreek achter het huis van medeoprichter John Warnock.

In november 2009 had Adobe ongeveer 8660 werknemers, waarvan ongeveer 40% in San José werkte. Adobe Systems kondigde op 18 april 2005 aan dat ze Macromedia zouden overnemen. In december 2005 was Macromedia officieel overgenomen. Door deze overname voegde Adobe onder andere ColdFusion, Dreamweaver, Flash en Flex toe aan haar assortiment.

Huidige Adobe producten:
* Adobe After Effects * Adobe Audition * Adobe Bar Coded Form Solution * Adobe Bridge * Adobe Central Output Server * Adobe Creative Suite * Adobe Acrobat * Adobe Flash * Adobe Dreamweaver * Adobe Illustrator * Adobe InDesign * Adobe Photoshop (waaronder: Adobe ImageReady) * Adobe Photoshop Lightroom * Adobe Document Policy Server * Adobe eBook Reader * Adobe Encore * Adobe Form Manager * Adobe Form Server * Adobe Flex * Adobe FrameMaker * Adobe InCopy * Adobe Intergrated Runtime (AIR) * Adobe LiveCycle Designer * Adobe PhotoDeluxe * Adobe Photoshop Album * Adobe Photoshop Elements * Adobe Premiere * Adobe Reader * Adobe SVG Viewer * Adobe Type Manager * Adobe Video Collection * Adobe Visual Communicator * Adobe Web Output Pak

Ber|Art Visual Design en Hosting at https://hosting.ber-art.nl on Webdesign CAT

Door | 2016-11-01T18:07:08+00:00 17 februari 2013|Categorieën: webdesign|Tags: , |

Reacties zijn gesloten.