Domeinnaam Registraties

WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

WIPO voert nieuwe regel in domeinnaam-registraties

De World Intellectual Property Organisation (WIPO), een organisatie die wereldwijd het beleid uittekent voor alles wat met intellectual property te maken heeft, staat op het punt een nieuwe regel in te voeren aangaande domeinnaam-registraties.

De nieuwe regel houdt in dat registranten die gebruik maken van een computerprogramma dat speciaal ontworpen is om automatisch domeinnamen te registreren, zich schuldig maken aan het ter kwader trouw registreren van deze namen.

Voor alle duidelijkheid, het gaat over programma’s die zonder menselijke input automatisch domeinnamen automatisch gaan registreren met als doel er advertenties op te zetten of deze namen later te verkopen.

Deze nieuwe regel roept onmiddellijk allerlei vragen op. De belangrijkste is hoe WIPO erin zal slagen om aan te tonen dat een registrant gebruik gemaakt heeft van zo’n programma bij het registreren van een bepaalde domeinnaam. De regel roept ook vragen op over wat er onder ter kwader trouw verstaan wordt. Tot nu toe registreerde je een domeinnaam ter kwader trouw als je op het moment van de registratie wist dat je iemands merknaamrecht schond.

Aangezien het hier gaat om computerprogramma’s zonder menselijke input gebeurt er geen controle en kan de persoon die de naam in kwestie registreert dus ook niet weten of er iemands merkenrecht geschonden wordt. Hier zit volgens anderen net het probleem.

Aangezien de persoon die de naam registreert geen controle uitvoert aangaande het merkenrecht, is er sowieso sprake van een registratie ter kwader trouw omdat de persoon in kwestie zich schuldig maakt aan het opzettelijk verzuimen van de controle van het merknaamrecht.

Het volledige artikel en de bijhorende discussie hieromtrent kunt u hier nalezen. Lees hier verder…

Wat is een Domein?
Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

Ber|Art Visual Design and WordPress Hosting at http://hosting.ber-art.nl on Domeinen CAT

Vergelijkbare berichten:

    None Found

Berrie Pelser
My name is Berrie Pelser, since 1999 co-owner of Ber|Art Visual Design V.O.F. Our company is been grown to a full service bureau for complete managed business internet sites that we are hosting in our own secure and fast Cloud. We are specialized in WordPress, search engine optimization, social media integration and social media strategy. I co-founded my company, Ber|Art Visual Design, in 1999 as a web design firm. It has since grown into a full-service agency for maintaining complete corporate websites hosted by Ber|Art in a secure and fastcloud environment.
Berrie Pelser

@BerriePelser

https://t.co/0cQV0pyl3s - WordPress Google SEO Cloud Hosting Web Design Social Media SEM Media Internet Business Marketing CMS Blogger - http://t.co/Qroj6TZzDE
Mobile music streaming service, Songza, has been acquired by Google http://t.co/CetY2tNIaS via @louiebaur - 42 mins ago
Berrie Pelser
Berrie Pelser

Comments are closed.